Tijdlijn ZGW

Auteur: Friso Siemensma

Afgelopen dinsdag was de 10e editie van LIVE! We kijken deze week met veel plezier terug op een succesvolle en gezellige dag, maar ook op de dag zelf waren we al nostalgisch gestemd, met onze tijdlijn Zaakgericht Werken.

In aanloop op onze 10e keer LIVE! leek het ons gepast ook een kijkje te nemen in de geschiedenis, en daarmee belangrijke gebeurtenissen rondom Zaakgericht Werken in kaart te brengen. Verandering is in het digitale landschap een constant gegeven, maar daarbij echt stil staan veel minder. En dat is best jammer, als je ziet hoeveel werk en tijd er gaat in bijbenen, anticiperen en aanpassen om de overheid digitaal vaardig te maken en houden.

Een tijdlijn Zaakgericht Werken laat namelijk niet alleen zien wat voor initiatieven en stappen er allemaal zijn gezet, maar doet ook inzien hoeveel mensen en organisaties zich door de jaren heen samen hebben ingezet en blijven inzetten voor Zaakgericht Werken, en in het verlengde daarvan, voor de burger.

In de weken voor LIVE! hebben we de tijdlijn gepubliceerd met de insteek om niet alleen te laten zien wat volgens ons de mijlpalen van Zaakgericht Werken zijn, maar om ook iedereen uit te nodigen hun visie te delen. Op die manier is de tijdlijn al goed aangedikt, en hier kun je de huidige versie inzien!

Tijdlijn Zaakgericht Werken tijdens LIVE!2024

Dinsdag hebben we deze tijdlijn op LIVE! neergezet met stiften ernaast, en gedurende de dag is daar flink op gepend. Daarmee is de tijdlijn echter nog verre vanaf: zo beloven Common Ground en de Omgevingswet meer dan genoeg nieuwe ontwikkelingen, en LIVE!2025 komt er natuurlijk ook alweer snel aan.

Los van toekomstige ontwikkelingen om de tijdlijn aan te vullen zijn we echter ook nog niet klaar: als je gebeurtenissen mist of iets ziet dat niet klopt, laat me dit dan vooral weten via friso.siemensma@kbenp.nl!

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.