Mijn traineeship bij Vernieuw de Overheid

Auteur: Daan Boonstra

Deze week sluit ik mijn traineeship bij Vernieuw de Overheid af! Met een korte sabbatical in het vooruitzicht, leek het me het perfecte moment om terug tekijken op de fantastische afgelopen twee jaar.

Tijdens mijn traineeship kreeg ik de kans om als functioneel beheerder twee prachtige projecten uit te voeren. Eerst werkte ik mee aan de implementatie van het zaaksysteem Djuma voor de gemeente Arnhem, gevolgd door de implementatie van xxllnc Zaakgericht voor de gemeente Oss.

Als kersverse functioneel beheerder kon ik direct aan de slag bij de gemeente Arnhem. Binnen enkele weken voerde ik al de meeste taken zelfstandig uit, maar ik kon altijd rekenen op de steun van ervaren adviseurs van KBenP, mede-trainees en een team van ervaren functioneel beheerders. Met deze waardevolle ervaring kon ik naadloos overstappen naar de gemeente Oss en ook daar zelfstandig aan de slag gaan.

In het begin was het wel een uitdaging voor me om te weten waar ik paste op mijn nieuwe werkplek. Het gaat namelijk niet alleen om begrijpen wat je moet doen, maar ook om ontdekken wie je bent op je nieuwe werk. Na een tijdje, als je meer ervaring hebt, begin je te snappen waar je thuishoort. Niet alleen in je job, maar ook als een onderdeel van het grotere plaatje. Uiteindelijk ontdekte ik dat het niet alleen gaat om in een bepaalde rol passen, maar ook om ontdekken wie je echt bent.

Daarnaast is een van de leukste ervaringen het terugkijken op wat ik heb bereikt aan het einde van een project. Het is geweldig om te zien hoe de inzet en toewijding hebben geholpen om doelen te bereiken en echte resultaten te zien. De implementatie die ik deed bij de gemeente Arnhem wordt nu zelfs als voorbeeld gebruikt binnen de organisatie voor nieuwe projecten. Ik vind het enorm motiverend om te weten dat mijn bijdrage een positieve invloed heeft en anderen kan helpen met hun eigen uitdagingen en doelen. Het is bijzonder hoe je als beginnend professional snel vaardigheden kunt ontwikkelen en kennis kunt vergaren door jezelf onder te dompelen in echte projecten.

Met volle overtuiging kan ik zeggen: het is een ongelofelijk leerzame ervaring geweest. Van een onervaren trainee in april 2022 naar nu, sta ik aan het begin van een nieuwe fase met een schat aan ervaringen en een sterke skillset. Ik ben klaar en enthousiast om met vertrouwen aan het volgende hoofdstuk te beginnen.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.