De Digitale Overheid komt tot leven op LIVE!

Ontmoeten, leren, kennis uitwisselen en netwerken onder het genot van een kop koffie of thee: dat is waar LIVE al bijna 10 jaar om draait! Vanuit evenementenlocatie 1931 te Den Bosch werden deze activiteiten op 9 maart dan ook volop waargenomen. Wij vinden het als organisatie elk jaar weer prachtig om te zien: alle bedrijvigheid, het enthousiasme en ook natuurlijk de systemen zelf zorgen voor een interactief geheel. Ook dit jaar is deze opzet zeker geslaagd tijdens LIVE!2023.

Dat was bijvoorbeeld goed te zien in de demonstratiezalen, waar de 32 aanwezige leveranciers lieten zien wat ze kunnen. Een uitgelezen kans voor deze organisaties om de laatste ontwikkelingen te delen en in te spelen op de actualiteiten van de dag. De afgelopen jaren is er ruimte tijdens het event gecreëerd voor uiteenlopende dienstverleners, waardoor er onder andere zaaksystemen, anonimiseringssoftware, documentcreatie, leeromgevingen en meer aan bod zijn gekomen!

Naast de demonstraties zagen we natuurlijk ook veel gebeuren bij de zogeheten ‘knoppentafels’. De knoppentafel is dé plek van waar er persoonlijk contact met de verschillende leveranciers kan worden gezocht en de bezoekers zelf door de software heen konden klikken. Was je op zoek naar advies of maat of een moment om zelf achter de knoppen te zitten? Dan was dit de plek!

Ook als KBenP waren we zoals vanouds aanwezig met onze eigen KBenP Huiskamer. Dit jaar stond deze in het teken van het traineeship ‘Vernieuwdeoverheid’ en het adoptieplan. De trainees zijn in gesprek gegaan met verschillende deelnemers en hebben daarbij het nodige aan input opgehaald over de status van functioneel beheer bij deze organisaties. Dit geeft de trainees weer nieuwe kennis over hoe zij een rol kunnen spelen in het vernieuwen van de overheid. Trainee Sjoerd zegt daarover het volgende: ‘LIVE! was voor mij hét moment om kennis te maken met de verschillende leveranciers en organisaties en te weten wat er speelt’.

Samen hebben alle deelnemers er een succesvolle dag van gemaakt! Onder onze bezoekers kreeg het evenement dan ook een gemiddelde van een 7.8. Daar zijn we trots op, maar er is altijd ruimte voor verbetering! Daarom nemen we jullie feedback mee naar volgend jaar, zodat we tijdens LIVE!2024 weer verder kunnen bouwen aan deze formule. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws over LIVE en tot volgend jaar!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.